Galerie

Werk naar de realiteit, verschillende onderwerpen, soms is het gecombineerd met een decoratieve achtergrond. Ik verwerk ook wel verschillende stijlen in een werk.

uit 2011 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Bloemstengels

Bloemstengels

2017

Bloemstengels in de hoofdrol. Anemonen op een bijzondere manier aangesneden waardoor het niet meer over de bloemblaadjes gaat maar over de bloemstengels. Deze zijn sterk en bijna grafisch.

Mysterieus landschap

Mysterieus landschap

2015

Mysterieus landschap. Je kunt er zelf invulling aangeven. Wat doen die witte huisjes erin.  

Witte banken

Witte banken

2015

Bankjes in een stadspark, het is hoog zomer. Het park is verlaten en stil. Het heeft iets verstilds. Het straalt rust uit het ritme van de bankjes.  

Cactus

Cactus

2014

Bloeiende cactus, groot in beeld gebracht. Eenvoud door alleen in te zoemen op een gedeelte van de cactus. Voornamelijk koele kleuren gebruikt, wanneer je het werk goed bekijkt zie je dat het heel kleurrijk is.  

Kroonluchter

Kroonluchter

2014

Deze kroonluchter met zijn vele glimlichten is een mooi en interessant onderwerp om te schilderen. Het is een symetrisch voorwerp wat snel saai kan worden. Ik heb deze kroonluchter totaal geisoleerd van zijn omgeving. Hierdoor krijgen de glimlichten nog meer de aandacht en weet je dat deze kroonluchter toch in een omgeving hangt door de weerkaatsing van het licht. Het zwart van de achtergrond en geel van het koper geven een sterki contrast. Het heeft ook iets spiritueels. Een kroonluchter wordt altijd in verband gebracht met een geestelijk instituut.

Pastelkrijtjes

Pastelkrijtjes

2014

Stilleven gemaakt van bovenaf, veel schaduw en door de schaduwen krijg je dipte in het werk. De kleurtjes van de krijtjes geven het iets kleurigs.

Stilleven met pastelkrijtjes

Stilleven met pastelkrijtjes

2013

Stilleven van tekenmaterialen. Een eenvoudige compositie die vooral  creatieve mensen wel zal aanspreken. Gewoon dingen kunnen interessant zijn om te schilderen. Eenvoud is altijd interessant, wel is de compositie dan uiterst belangrijk alles moet op de juiste plek in het vlak staan.

Stilleven met pastelkrijtjes

Stilleven met pastelkrijtjes

2013

Stilleven van tekenmaterialen. Een onderwerp die tekenaars wel aan zal spreken.Voor de achtergrond is een ander schilderij van mij zelf gebruikt. Het geheel is kleurig en de compositie is speels.

Wijnglazen

Wijnglazen

2013

Wijnglazen, geschilderd op een zwarte ondergrond. De weerkaatsing in glazen trekt mij aan en ook de herhaling van het onderwerp. De kracht van de herhaling maakt het werk sterk. Wanneer je het werk van dichtbij bekijkt zie je dat het zeer kleurrijk is. 

Berkenbos

Berkenbos

2011

Berkenbos, de stammen en de herhaling van deze compositie blijft bij boeien. De kleuren zijn zacht en geven het een spiritueel tintje. Het straalt rust en verstilling uit.