Galerie

Werken die nog wel herkenbaar zijn, maar waarbij de essentie wordt getoond van de vorm, maar de kleur en vorm toch afwijken van het realistische beeld.

uit 2014 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Weerkaatsing van licht

Weerkaatsing van licht

2016

Glazen fles met een roos, zodanig afgesneden dat er een vervreemding ontstaat. De reflectie en de stengel zijn het hoofdonderwerp. De kleuren zijn ingetogen waardoor er een verstild beeld ontstaat.

Glazen

Glazen

2014

Glazen weergegeven op een bijna abstracte wijze. Kleuren niet realistisch, gespeeld met de spiegelingen in het glas.

Glas naar een collage

Glas naar een collage

2016

Schilderij ontstaan door fotografie. Een alledaags gebruiksvoorwerp. Eerst een collage gemaakt en naar aanleiding daarvan een schilderij gemaakt. Vandaar de gefragmenteerde opzet. Je ontdekt pas bij nader onderzoek wat het onderwerp is.

Keukenlamp

Keukenlamp

2017

Keukenlamp, monochroom verstild beeld. Een alledaags onderwerp licht in huis. Dit is een dubbelbeeld. Achtergrond vaag en in elkaar overlopend. De voorgrond strak wit afstekend. Interessant onderwerp.

Rode stoelen

Rode stoelen

2016

Schilderij ontstaan door fotografie. Alledaags onderwerp, door de afsnijding krijgt het een vervreemdend karakter. De sterke lijnvoering van de stoel en het rood van de stoel zijn de kenmerken van dit werk. Ik werk veel met afsnijdingen waardoor er een vervreemdend effect ontstaat. Je moet goed kijken wat het onderwerp is.

Vazen

Vazen

2014

Grote vazen keramiek, je kijkt van binnen naar buiten. De vazen zijn het middelpunt van de compositie. Ontstaan vanuit eigen fotomateriaal en collage studie.

De dag na het feestje

De dag na het feestje

2015

Lege desperado,s voor het raamkozijn van de keuken, het was gezellig gisteren. Op straat is er ook een feest geweest.

Sanseveria

Sanseveria

2016

Schilderij ontstaan door fotografie. Alledaags onderwerp, door de schaduw en de afsnijding krijgt het een vervreemdend karakter. De sterke schaduw en de lijnvoering van de plant zijn de kenmerken van dit werk. Ik werk veel met afsnijdingen waardoor er een vervreemdend effect ontstaat.

Parapluplantje

Parapluplantje

2017

Schilderij ontstaan door fotografie. Alledaags onderwerp, door de schaduw en de afsnijding krijgt het een vervreemdend karakter. De sterke schaduw en de lijnvoering van de plant zijn de kenmerken van dit werk. Ik werk veel met afsnijdingen waardoor er een vervreemdend effect ontstaat. Je ontdekt pas bij nader onderzoek wat het onderwerp is.

gloeilamp in groen

gloeilamp in groen

2016

Alledaags onderwerp. Ik heb wat met de gloeilamp. De gloeilamp is mooi van vorm en de draadjes en de fitting hebben iets nostalgisch. Vindt het jammer dat deze wordt vervangen door al die moderne led lampen. Ode aan de gloeilamp, heeft ook iets symbolisch.